6 Kasım 2012 Salı

Kıdem tazminatında fon rafa kaldırıldı | Celal Karaman online mp3 dinle müzik dinle indir Güncel Blog


Sponsorlu Bağlantılar
Kıdem tazminatında fon rafa kaldırıldı


Sendikaların büyük tepkisini çeken kıdem tazminatı yerine fon sistemini öngören çalışma 3 yıllık Orta Vadeli Program hedefinden çıkarıldı.
Mevcut kıdem tazminatı sisteminin fona dönüştürülmesini öngören ve işçi sendikalarının büyük tepkisini çeken düzenleme, Türkiye'nin yeni 3 yıllık orta vadeli program hedeflerinden çıkarıldı

Bugün gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre; hükümet, halen yürürlükte olan ve bu yılı da içine alan 2012-2014 orta vadeli programda (OVP) kıdem tazminatı fonunun kurulmasını açıkça hedef olarak belirlemiş, bu hedefini resmi belgeye, "Kıdem tazminatı sorunu sosyal taraflarla istişare içinde kazanılmış hakları koruyan ve bütün işçilerin kıdem tazminatlarını garanti altına alan bir fon teşkil etmek suretiyle çözülecektir" şeklinde yazmıştı. 


BÜYÜK TEPKİ GELDİ

Ancak, 'nın bu kapsamda hazırladığı taslağın kamuoyuna yansımasıyla birlikte işçi sendikalarından büyük tepki geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan, bu tartışmalar üzerine, taraflar üzerinde uzlaşma sağlamadan kıdem tazminatını gündemlerine almayacaklarını açıkladı. Bu gelişmeler üzerine kısa süre önce açıklanan 2013-2015 OVP'nin "İstihdamın arttırılması, İşgücü Piyasasının Geliştirilmesi" başlıklı bölümünden "kıdem tazminatı" ifadesi tamamen kaldırılırken yerine "İşgücü piyasasında katılıkları azaltmak amacıyla sosyal taraflarla istişare içinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır" ifadesi konuldu.


KAPALI İFADE KONDU

Böylece, bu yılki programda açık hedef olarak tanımlanan kıdem tazminatı, önümüzdeki yılın programına, "gerekli düzenlemeler" şeklinde kapalı bir ifadeyle yer almış oldu. Yapılan bu düzenlemeyle kıdem tazminatına yönelik eleştirilerin hafifletilmesi amaçlanırken "istişare" yapılmadan kıdem tazminatının çıkarılmayacağına ilişkin resmi belgeyle güvence verilmiş oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder